Het is me te veel

Het is me te veel

Het is me te veel!

Wat gebeurt er als een bezige bij tegen de muur vliegt? Ik ondervond het zelf (en schreef er een blog over).

Als creatieve duizendpoot liep ik in 2015 vast. De balans tussen opleiding, werk en privé raakte volledig zoek met een burn-out als gevolg. Maar ik leerde ervan en gebruikte (onder andere) mijn drive anderen te helpen om er bovenop te komen. Later volgde ik om die reden een coachopleiding en inmiddels ben ik gecertificeerd gedragscoach met ruime ervaring en mijn eigen coachpraktijk.

Een tijdje geleden werd ik over mijn burn-out geïnterviewd door Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Lees dat artikel hier.

Nu help ik anderen om keuzes te maken die bij hun lange termijn doelen passen. Zodat zij niet tegen de muur hoeven vliegen…
Of het nu op het gebied van werk is of juist meer in de privé sfeer.

Wil jij ook jezelf beter leren kennen? Wil je keuzes maken die bij jouw waardes passen? Met een coachtraject bij Gezonde Spanning kan je werken aan mentale balans. 

Ben jij in balans?

Kiezen

Kiezen is het belangrijkste wat er is…

Maak een keuze wat je aandacht waard is. Soms denk je dat je leven te druk is en op sommige dagen is dat misschien ook zo, je hebt tenslotte niet alles in de hand, maar héél veel wel… Gebruik dat.

Kies wat JIJ écht belangrijk vindt! Doordat jij leert kiezen voor je werkelijke behoeftes kan jij je doelen bereiken.
Denk hierbij aan hele simpele zaken zoals (bijv.) slapen als je moe bent, eten als je honger hebt en praten over wat je dwars zit…

Lig jij geregeld slapeloos wakker vanwege dat probleem dat nog rond zingt in je hoofd of ben je juist overdag prikkelbaar tegen degenen die je het meest na staan (je gezin, partner, directe collega’s) omdat je nog zoveel MOET van jezelf?

Dan ga jij baat hebben bij deze methode, waarbij je leert om voor jezelf te kiezen, juist zodat je beter voor anderen kunt zorgen als je in je kracht staat.

Leer om op een positieve manier naar situaties te kijken en om uit te zoeken waar jouw mogelijkheden liggen om situaties te veranderen.

Coachtraject

Gezonde Spanning biedt jou een op maat gemaakt traject, wat jou helpt veranderen precies op dat gebied waar jij verandering zoekt.

Na de intake, waarbij we via een videogesprek jouw doelen en jouw situatie in kaart brengen, krijgt je wekelijks nieuwe op jouw behoefte afgestemde theoretische lessen*, vervolggesprekken in de frequentie die bij jou past (maandelijks of vaker) en de mogelijkheid voor tussentijdse contactmomenten via jouw persoonlijke kanaal.
Door in te werken op de mechanismen in je brein doorbreek jij eindelijk oude patronen!
We graven niet diep in het verleden, maar kijken vooruit naar de toekomst. We vieren de kleine succesjes – die zich als vanzelf bundelen tot grote successen – en gaan stapje voor stapje richting je doelen!
Voor een blijvend resultaat!

Zo bereik jij jouw doelen, op een prettige manier. Je doet het zelf, maar niet alleen.

Tevens is het mogelijk om MindFit lessen te volgen, videolessen van ca. 15 minuten gebaseerd op diverse yogavormen en technieken uit de Mindfulness, heel toegankelijk (qua fitheidsniveau en lenigheid) en zeker niet zweverig. Je komt door middel van de lessen door inspanning gemakkelijker naar ontspanning.

* De theoretische lessen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methodes om duurzaam te veranderen zoals ACT, Breinleren, TA, RET en VD. Hierover lees je meer in de eerste nieuwsbrief, die je direct (na aanmelding op de homepage) ontvangt.

Happy and free
Stoppen met proppen

Deze methode werkt ook perfect als je wilt afvallen, want meestal is eten niet het probleem, toch? Als je alleen eet wanneer je honger hebt (en niet op al die andere momenten van gezelligheid of juist bij stress en verdriet) kan jij moeiteloos afvallen. Hoe vaak eet je bijvoorbeeld uit vermoeidheid?