December en afvallen…

Is december jouw vrijbrief om alles te (vr)eten wat los en vastzit?

Zo’n maand vol met feestdagen… daarin kan je toch niet op de lijn letten?

Hoor jij jezelf ook zulke dingen zeggen/denken? Zo van “ik begin in januari wel weer (opnieuw), dus ik geniet er nu nog maar even van…” met als gevolg dat je nóg meer eet.

Het begint in veel gevallen (in november al) met Sinterklaas snoep, want dat is exclusief verkrijgbaar, dus daar moet je van genieten nu het kan…
Toch?
Nee. Wees even serieus en eerlijk tegen jezelf:

  • Een chocoladeletter is niks anders dan chocolade die in een vorm is gegoten… Dat is een chocolade reep net zo goed en die kan je het hele jaar kopen en eten… Toch?
  • Pepernoten: verkrijgbaar vanaf begin augustus en dan in de uitverkoop tot de voorraad op is in de winkels. Dat wil zeggen medio januari? Soms zelfs tot begin februari…
  • Marsepein en (gevuld) speculaas, zie pepernoten. Echt, let er maar eens op. Je kunt het bijna zeven van de twaalf maanden kopen. 
  • Borstplaat, muizen en kikkers, schuimpjes & taaitaai, vraag je eens af of je dat écht lekker vindt…? Of eet je dat omdat het er is, omdat je het gevoel hebt dat het ‘nu of nooit’ is?

Let wel: ik beweer dus vooral niet dat je dergelijk snoepgoed niet mág eten! Ik probeer je er alleen bewust van te maken dat het niet per se nódig is om het te eten. 
Vraag je eens af waar je werkelijk van geniet. En eet dát! Bewust, in kleine porties… Zonder te multitasken. Geniet er werkelijk van! Zonder schuldgevoel!
Stop met proppen, start met genieten

Maand vol feestdagen

Ja, het zijn er meer dan in andere maanden, maar euh… het zijn er 4 hè: Sinterklaas, twee kerstdagen en oudjaarsavond.
Er zijn dus 27 dagen over om ‘normaal’ te doen. Hoeft niet, maar kan best.

Als jij december niet zwaarder wilt eindigen dan je hem begon kán je nu beginnen met opletten, met oprecht genieten.
Ja daar hoort allerlei lekkers bij en nee, dan hoef je je niet in te houden tijdens de feestdagen.

Benieuwd hoe dat werkt? Hou de komende dagen mijn socialpagina’s en website in de gaten…. Ik vertel je er alles over. Hieronder alvast een voorproefje.

Waarom laten we ons zo gaan in december?

Vraag jij je dat ook wel eens af?

Ik denk dat het antwoord ligt in allerlei semi-gewenste-verplichtingen.
Er zijn volop verleidingen in de winkels. Zowel op het gebied van voedsel als op het gebied van cadeautjes. We kopen gemiddeld gezien veel meer dan ons lief is.
Je krijgt al snel een FOMO-beroerte (fear of missing out) als je al die verleidelijke waar uitgestald ziet. Jij moet toch ook én kerstkransjes én pepernoten én chocolademuizen én borstplaat én kerststol én die wildzwijnpaté voor bij de brunch op tweede kerstdag…? 

Met als gevolg dat je veel te veel in huis hebt, veel te veel eet en als er dan veel te veel restjes overblijven is het zónde om weg te gooien, dus eet je (tegen wil en dank) nog maar eens door.
Eigenlijk gooi je dat voedsel op dat moment alsnog weg… Alleen nu niet in de kliko, maar in jezelf. Je bent toch geen afvalbak?
Wat is het verschil? Het eten is evengoed verspild, alleen als je het onder je neus propt wordt je er dikker van.
Mijn advies: laat het in de winkel liggen, accepteer de FOMO, want alle marketing is erop gericht om jou dat gevoel te bezorgen. Doorzie die verkoopstrategieën en koop alleen wat je écht lekker vindt.
Ga daar dan voor zitten en geniet van het lekkers wat je wél neemt.

Stem ook gerust met je eventuele gasten af of zij iets meenemen of niet. Dat voorkomt dat je alsnog met teveel blijft zitten.
Dat voelt misschien gek om te doen, maar bedenk je dat bijna niemand graag veel te veel eet
Als gastvrouw/gastheer ben je bang om te weinig in huis te hebben zeker met de feestdagen. Als gast hoop je dat er niet super veel en super vet eten op tafel komt. Het hoeft toch allemaal niet zo zwaar?

Beeld je eens in hoe je je vorig jaar na de kerstdagen voelde… 
Propvol, opgeblazen, dik, oncomfortabel, misschien zelfs wel misselijk, brak of met een kater.
Is dat het je waard?
Of wil je liever met mate genieten van wat er écht lekker is?

Kan je niet wachten om december te laten verlopen zoals jij dat wenst?
Boek dan direct via mijn site jouw intakegesprek met mij en begin direct met genieten, zonder dat je in januari wezenlijk zwaarder bent dan je december begon!

Wil je meer weten? 
Kijk op deze pagina naar de programma's die aangeboden worden, lees over de methode voor afvallen zonder dieet, of over de wijze waarop jij balans kan (her)vinden